Motorvakantie

Motorvakantie - vakantiehuis FrankenauSauerland staat bekend als één van de mooiste gebieden om met de motor rond te toeren. Dit, in combinatie met dat het niet ver van de Nederlandse grens ligt, maakt het tot één van de streken waar veel tourtochten worden uitgezet. Dit maakt een motorvakantie in dit gebied onvergetelijk.

“Het land van de duizend bergen en de duizend slingerende beekjes” wordt deze omgeving ook wel genoemd. De goed geasfalteerde wegen kronkelen zich door de bosrijke omgeving.

In de omgeving van Frankenau vindt u vrijwel geen racers; daar lenen de zich door de natuur slingerende wegen zich niet voor. Tourrijders daarentegen, hebben deze streek ontdekt voor (veelal meerdaagse) motortochten.

De gastronomie is in de streek ingesteld op de motorrijders. Waar het in andere streken lastig is om als groep motorrijders te gaan eten of drinken, adverteren hier vrijwel alle “Gasthöfen” ermee dat motorrijders bijzonder welkom zijn.

Naast de hoogteverschillen in Sauerland (tot 841 meter) en de uitgestrekte bos- en weidegebieden, zijn er in het gebied ook talrijke stuwmeren te vinden. Het is met name bij deze stuwen dat er bekende “Biker-Treffs” zijn.

Met onze vakantiewoning als uitvalsbasis, kunt u perfect toerritten door de omgeving maken en genieten van uw motorvakantie in Sauerland.

Op het internet zijn veel toertochten te vinden. Wij hebben hier alvast een aantal verzameld:
Waldeckerland, tour 1
Waldeckerland, tour 2
Waldeckerland, tour 3

Over het motorrijden in Duitsland, met name in het Sauerland, zijn diverse boeken en artikels in tijdschriften verschenen.

  • Motor Toertochten Duitsland,  ISBN: 90 6013 204 1;
  • Sauerland Motorradkarte, ISBN 978-3-89920-252-6.

Meer over Motorvakanties in Sauerland is te vinden op onze website: http://www.motorvakantiesauerland.nl