De grootste skispringschans ter wereld – Willingen

Home >> Vakantiehuis te huur >> Activiteiten >> De grootste skispringschans ter wereld Willingen

Bezoek de grootste skischans ter wereld en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de aanlooptoren over de indrukwekkende faciliteiten aan de Mühlenkopf en over de Uplandbergen!

In het jaar 2000 werd het complex compleet vernieuwd en tot een van de modernste schansen ter wereld uitgebreid. Met een grootte (hillsize) van 145 m is deze schans de grootste skispringschans ter wereld; alleen de vliegschansen zijn nog groter, maar die behoren tot een andere categorie. Het actuele schansrecord van 152 m werd op 9 januari 2005 door de springer uit de wereldklassement Janne Ahonen gebroken. Intussen is de Mühlenkopfschans niet alleen in de winter een publiekstrekker, het complex kan het hele jaar door worden bezocht. Met de kabelbaan is de aanlooptoren vanaf het dal zonder enige moeite te bereiken. De aanlooptoren kan met de personenlift worden beklommen. Het hoogteverschil van 156 m is ook via de trap (810 treden) af te leggen.

Boven op de 25 m hoge aanlooptoren kan vanaf de “Adlerhorst” van het fantastische uitzicht over het complex worden genoten. Tijdens het zicht op het 107 m lange aanloopspoor kun je je voorstellen wat de springer moet durven, om in het dal te springen en waarom alleen de wereldbeste springers dit kunnen. Met de kabelbaan komen de langlaufers in de winter gemakkelijk naar het hoger gelegen loipennet. De Hochheidetoren (Hochheideturm) op de Ettelsberg ligt vanaf de springschans op 2,5 km afstand en is met een hoogteverschil van maar 100 m te bereiken. Een bezoek aan beide attracties is hierdoor goed te combineren. Hoog boven de toeschouwertribunes kunnen in de free climbing garten (Hochseilgarten) de hoogste boomtoppen worden beklommen en daarbij kan van het fantastische uitzicht over het complex worden genoten.

Openingstijden Kabelbaan

Dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag, zondag en op feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur
Aanlooptoren: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Prijzen
Kabelbaan: bergrit  € 2,00 / dalrit  € 2,00
Aanlooptoren (entree incl. gebruik van de lift) € 2,00

Onze Tip: neem deel aan een van de rondleidingen door de Mühlenkopfschans! Vakkundige medewerkers van de Skiclub Willingen vertellen daarbij over vele wetenswaardigheden over de Mühlenkopfschans en het skispringen.

Rondleidingen

Iedere dinsdag en vrijdag om 14.00 uur
Prijs per persoon € 9,00, kinderen t/m 12 jaar € 4,50
(Incl.berg- en dalrit met de kabelbaan en entree in de aanlooptoren)Rondleidingen voor groepen vanaf 10 personen op afspraak.

Informatie
Ski-Club Willingen e. V.
Zur Mühlenkopfschanze 1
34508 Willingen

Tel. 0049 – (0)5632 – 960-0
Fax: 0049 – (0)5632 – 960370

 

Volg ons op Facebook

Pin It on Pinterest

Share This