De Kellerwald Turm

Home >> Vakantiehuis te huur >> Activiteiten >> De Kellerwald Turm

De “Kellerwald Turm” is een hoge toren, bovenop op de 675 meter hoge berg de Wustegarten. Deze toren is uitsluitend per voet bereikbaar.

Bovenop deze toren is het uitzicht werkelijk schitterend. Op heldere dagen is zelfs de Hercules in Kassel te zien, die toch hemelsbreed zo’n 40 km verderop ligt. Omdat de Kellerwald Turm uitsluitend lopend te bereiken is, zijn er meerdere lokaties om de wandeling te beginnen. Zo kunt u uw wandeling beginnen in Battenburg of Dodenhausen, door wandelroute X13 te volgen,of bij Densberg, door route D2 te volgen.
Welke route u echter ook gebruikt; het is geen eenvoudige wandeling. De hoogteverschillen zijn behoorlijk en er zitten een aantal steile stukken tussen.
Daarnaast moet u rekening houden met het jaargetijde. In maart en april kan het bij de start van uw wandeling een heerlijke temperatuur zijn, maar kunt u eenmaal boven gekomen best nog in de sneeuw terecht komen.

Doordat de Turm hoog boven de bomen uitkomt, kan het bovenin flink waaien waardoor de temperatuur afkoelt.

Route Kellerwald TurmDe route van en naar de Kellerwald Turm is prachtig en als u op een heldere dag op de bovenste etage van de Turm staat is het uitzicht adembenemend. Aan de ene kant ziet u de wintersport plaatsen Willingen en Winterberg, terwijl u aan de andere kant Kassel ziet liggen.

Volg ons op Facebook

Pin It on Pinterest

Share This