Edersee

Home » Omgeving » Edersee

De Edersee wordt ook wel het “blauwe oog” van het Waldeckerland genoemd. Het is een paradijs voor recreatie en vakantieplezier midden in het prachtige landschap van het  Nationale Park Kellerwald-Edersee. De stuwdam sluit het Ederdal af en schiep ongeveer een eeuw geleden dit magische landschap van meren met een lengte van 27 km.

Van de stuwoorsprong tot aan de stuwdam zijn er talrijke attracties en bezienswaardigheden voor vermaak bij één van de mooiste stuwmeren van Duitsland. In de directe omgeving van de oever leiden gezinsvriendelijke fietspaden naar de attracties en recreatievoorzieningen van de vakantieregio Edersee.

Voor de watersporter biedt de Edersee diverse activiteiten. Strand- en buitenzwembaden en oeverpromenades nodigen uit tot zorgeloos waterplezier. Vele inhammen zijn ware paradijsjes voor vissers, terwijl in andere surfers, zeilers, waterskiërs en duikers hun domein hebben.

 

De uitgestrekte rode beukenbossen in het Nationaal Park Kellerwald-Edersee worden sinds een paar jaar niet meer gebruikt voor de bosbouw en daardoor  ontstaan ten zuiden van de Edersee de “oerbossen van morgen”. Nationaal Park-rangers en Natuurpark-scouts tonen de schoonheden van het Natuurerfgoed Kellerwald en het mooie  cultuurlandschap in het Natuurpark Kellerwald-Edersee.

Wandelen in de wilde natuur
De “Urwaldsteig Edersee” en de “Kellerwaldsteig”, zijn twee klimtochten die u in de wilde natuur brengen. De jungletocht “Urwaldsteig Edersee” is één van de meest aantrekkelijke wandelklimtochten ten noorden van de Alpen.

Volg ons op Facebook

Pin It on Pinterest

Share This