Fonteinen in Kassel Wilhelmshöhe

Home >> Vakantiehuis te huur >> Activiteiten >> Fonteinen in Kassel Wilhelmshöhe

De fonteinen in Bergpark Kassel – Bad Wilhelmshöhe zorgen jaarlijks voor een indrukwekkend schouwspel. Vanaf de voet van het Herkules monument begint dit waterspektakel; het water loopt naar beneden langs de cascades, de Steinhöfer waterval, de “Devil’s Bridge”, het aquaduct  om uiteindelijk  uit te komen bij de grote fontein in de kasteel vijver, die het water 52 meter omhoog spuit onder natuurlijke druk.

Voor dit spectaculaire waterspel is 1,200 m3 water  nodig. Regenwater en smeltwater wordt opgeslagen in verschillende reservoirs. Er zijn twee ondergrondse leidingen en het water loopt door de natuurlijke druk via alle waterstations. Er komt geen enkel hulpmiddel aan te pas.

Landgraaf Karl (1670-1730) heeft park Wilhelmshöhe aan laten leggen. Het waterspektakel in het bergpark was in zijn tijd een uitzonderlijk architectonische en bouwkundige prestatie en was een absolute mijlpaal  in de historie van kunst en tuinarchitectuur.

Voor de realisatie heeft Landgraaf Karl  Giovanni Francesco Guernieri (1665-1745) uit Rome naar Kassel gehaald. Guernieri heeft eveneens het tussen 1701 en 1718 gebouwde kasteel van de reus ontworpen. Dit 63 meter hoge en voor bezoek toegankelijke gebouw is de opvallendste blikvanger in het park. Het staat bovenaan de heuvel en symboliseert de strijd van Hercules tegen de reuzen.
De top is bekroond door een 9,2 meter hoog beeld van deze mythische held. Het beeld, door Jakob Anthoni vervaardigt, torent uit boven de heuvel. Het is het symbool van de stad geworden.

De onderliggende wateroppervlakten en de waterval zijn eveneens door deze Italiaanse architect ontworpen. In het bovenste waterplateau is het hoofd van de reus Antaeus zichtbaar. Op gezette tijden functioneert het mechaniek dat de waterval in werking brengt.

Openingstijden
Elk jaar van 1 mei tot 3 oktober op woensdagen, zondagen en feestdagen.
Aanvang: 14.30 uur aan de voet van het Herkules moment.
De fonteinen zijn verlicht van juni tot september op elke eerste zaterdag van de maan. In juni en juli begint de watershow om 22:00 uur en in augustus en september om 21:00 uur.

Voor meer informatie: http://www.museum-kassel.de

Kassel ligt op ongeveer 50 minuten rijden van onze vakantiewoning.

 

Volg ons op Facebook

Pin It on Pinterest

Share This