Wandeltochten De Kellerwaldsteig

Home >> Vakantiehuis te huur >> Activiteiten >> Wandeltochten De Kellerwaldsteig

De Kellerwaldsteig is een van de beroemdste routes uit de regio en heeft een totale lengte van 156km, verdeeld over 12 etappes. in feite doet deze wandeltocht het grootste deel van het Naturpark Kellerwald-Edersee aan.
In Frankenau eindigt en start een route. Daarnaast is Frankenau ook nog het beginpunt van een van de drie “alternatieve etappes”.

De Kellerwaldsteig is een van de best bewegwijzerde wandelroutes van Duitsland. Naast de borden, die de diverse wandelroutes naar de verschillende plaatsen met de nog te lopen afstand aangeven, staan er ook op alle routes paaltjes met de voor de Kellerwaldsteig karakterestieke “K”.


Etappe 1

Afstand: 13,6 km.
Geschatte wandeltijd: 5 uur.
Type wandeling: Etappewanderung.

Route KellerwaldsteigEtappe 1 gaat van het Feriendorf-Frankenau, via Altenlotheim naar Schmitlotheim. Een wandeling van 13,6 km door het National Park, met wel een hoogteverschil van 460 meter, maar toch geen echte steile stukken. Een route dus die voor de meeste mensen goed te doen is.
De wandeltocht eindigt bij hotel-restaurant “Zum Elsebach” in Schmittlotheim. U kunt hier heerlijk op het terras zitten, wat eten of wat drinken en ondertussen beslissen hoe u weer terug komt in het Feriendorf.
U kunt dezelfde of een andere route teruglopen, een taxi (laten) bellen, of de bus terug nemen. Op zo’n 150 meter van het hotel-restaurant is een bushalte. De bus gaat naar Frankenau, maar stopt niet altijd bij het Feriendorf. Over het algemeen zijn de chauffeurs echter best bereid om u bij het Feriendorf uit te laten stappen. De link naar het “fahrplan” van het busbedrijf: NVV-fahrplan.

 

Kellerwaldsteig etappe 12Etappe 12

Afstand: 18,5 km.
Geschatte wandeltijd: 6,5 uur.
Type wandeling: Etappewanderung.

Etappe 12 gaat van Battenhausen, via Haina(kloster) en Löhlbach naar Frankenau. De start is van deze eteappe is op de parkeerplaats aan de voet van de “Hohen Lohr”. Van hieruit
wandelt u over de Tischbeinweg, gemarkeert met X13 naar Haina(Kloster). In Haina komt u uit bij het Tischbeinmuseum. U heeft er dan 6 km opzitten.

Kellerwaldsteig route etappe 12

 

Vanaf het Tischbein museum maakt de weg een bocht en gaat deze etappe van de Kellerwaldsteig door een deel van de “Stammfordschen Gartens” (deze Stammfordschen Gartens is een grote Engelse tuin die als een rondweg om het klooster aangelegd is), om uit te komen bij de Königsteich. Van hieruit gaat het verder over de Waldeckerweg, aan de “Königshäuser Grund” voorbij, om uit te komen in Löhlbach.

Vanuit Löhlbach volgt u vanaf de kruising in het Wesebachtal de Barbarossaweg X8, om via de rand
van het bos en de Struthmühle Frankenau te bereiken.

Alternatieve etappe A1

Kellewaldsteig etappe A1 Afstand: 5 km.
Geschatte wandeltijd: 2 uur.
Type wandeling: Etappewanderung.

vanuit Frankenau volgen we de Kellerwaldsteig richting Löhlbach. Op de Mittelberg volgen we de Barbarossaweg X8 ons tot aan het kruispunt bij Struthmühle.
Op het kruispunt begint de alternatieve route van de Kellerwaldsteig.
We volgen Barbarossaweg X8 naar Hüddingen.Kellerwaldsteig route etappe A1

Volg ons op Facebook

Pin It on Pinterest

Share This