Willingen

In de in 1974, uit de stadsdelen Bömighausen, Eimelrod, Hemmighausen, Neerdar, Rattlar, Schwalefeld, Usseln en Welleringhausen, gevormde fusiegemeente Willingen (Upland) wonen ongeveer 6.567 inwoners (stand: juni 2007).
De kerngemeente Willingen is een wintersportgebied van internationaal niveau, een kuuroord met heilzaam klimaat en erkend kneippkuuroord, het kuuroord met heilzaam klimaat Usseln en het luchtkuuroord Schwalefeld.

Een wandeling in de beschermde natuurgebieden van de Hochheide in het Upland is de moeite waard , vooral omdat hier zeldzame planten gevonden kunnen worden.

In het Strycktal is de grootste skischans ter wereld te bezichtigen, waarop op 8 januari 1995 voor het eerst een wereldcup skischansspringen werd gehouden. Sinds 2002 bevindt zich op de 838 meter hoge en vaak bezochte berg van Willingen, de Ettelsberg, een nieuwe attractie. De 58 m hoge “Willinger-Hochheide-Turm”, met de 41-m-outdoor-klimwand is de hoogste begaanbare plaats in Noord-West-Duitsland. Van hier heeft men een wondermooi uitzicht tot Kassel, ver in het Sauerland en tot aan de Vogelsberg

Er is veel recreatie aanbod in Willingen, van het lagune-en belevenisbad met saunas, waterglijbanen en buitenzwembaden tot aan de schaatsbaan toe.

 

Volg ons op Facebook

Pin It on Pinterest

Share This